recepty hľadaj top10
Predkrmy a chuťovky
Baklažánové závitky

pridal: AntiBarbie-02.07.2010

suroviny

4ks baklažán (veľké, pevné)
I. olej olivový
cesnak (pretlačený)
jogurt (10% tuku)
nové korenie mleté
soľ
II. arašidové maslo
med
III. syr mäkký (grécky Fetaki)
olej olivový
citrónová šťava
chilli paprička (kúsoček)
mäta (čerstvá)
IV. cesnak (pretlačený)
olej olivový
strúhanka
parmezán (strúhaný)
syr tvrdý (jemne strúhaný)

postup

Baklažánové plátky (cca 2mm hrubé) potrieme zo spodnej strany olivovým olejom, uložíme na plech a dáme grilovať v rúre na cca 5min. pri vyššej teplote. Po ugrilovaní ich ešte horúce z vrchnej strany natrieme jednotlivými zmesami (podľa chuti).

I. Jogurtový náter:

Pretlačený cesnak zmiešame s olivovým olejom, primiešame k jogurtu 10% jogurt, ktorý osolíme a okoreníme. Natrieme plátky baklažánu, zavinieme a prichytíme špáradlom.

II. Arašidovo-medová glazúra:

Arašidové maslo premiešame s medom a rozpustíme ohriatím v mikrovlnke. Plátky baklažánu natrieme pripravenou glazúrou, zavinieme, prichytíme špáradlom a krátko zapečieme v mikrovlnke.

III. Feta-Chilli-Mäta krém:

Syr Fetaki zmiešame s olivovým olejom, citrónovou šťavou, chilli a nadrobno nakrájanými mätovými lístkami. Natrieme plátky baklažánu, zavinieme a prichytíme špáradlom.

IV. Cesnakovo-syrová kôročka:

Pretlačený cesnak zmiešame s olivovým olejom, primiešame k nemu strúhanku, parmezán a na jemno postrúhaný tvrdý syr. Plátky baklažánu natrieme pripravenou zmesou a zapečieme v mikrovlnke. Nerolujeme.