4ks baklažán (veľké, pevné) |
I. olej olivový |
cesnak (pretlačený) |
jogurt (10% tuku) |
nové korenie mleté |
soľ |
II. arašidové maslo |
med |
III. syr mäkký (grécky Fetaki) |
olej olivový |
citrónová šťava |
chilli paprička (kúsoček) |
mäta (čerstvá) |
IV. cesnak (pretlačený) |
olej olivový |
strúhanka |
parmezán (strúhaný) |
syr tvrdý (jemne strúhaný) |
Baklažánové plátky (cca 2mm hrubé) potrieme zo spodnej strany olivovým olejom, uložíme na plech a dáme grilovať v rúre na cca 5min. pri vyššej teplote. Po ugrilovaní ich ešte horúce z vrchnej strany natrieme jednotlivými zmesami (podľa chuti).
I. Jogurtový náter:
Pretlačený cesnak zmiešame s olivovým olejom, primiešame k jogurtu 10% jogurt, ktorý osolíme a okoreníme. Natrieme plátky baklažánu, zavinieme a prichytíme špáradlom.
II. Arašidovo-medová glazúra:
Arašidové maslo premiešame s medom a rozpustíme ohriatím v mikrovlnke. Plátky baklažánu natrieme pripravenou glazúrou, zavinieme, prichytíme špáradlom a krátko zapečieme v mikrovlnke.
III. Feta-Chilli-Mäta krém:
Syr Fetaki zmiešame s olivovým olejom, citrónovou šťavou, chilli a nadrobno nakrájanými mätovými lístkami. Natrieme plátky baklažánu, zavinieme a prichytíme špáradlom.
IV. Cesnakovo-syrová kôročka:
Pretlačený cesnak zmiešame s olivovým olejom, primiešame k nemu strúhanku, parmezán a na jemno postrúhaný tvrdý syr. Plátky baklažánu natrieme pripravenou zmesou a zapečieme v mikrovlnke. Nerolujeme.
![]() ![]() ![]() |