recepty hľadaj top10
Cestoviny
Boloňské špagety

pridal: Stanley-14.01.2011

suroviny

500g mäso mleté (hov.alebo bravč., alebo mix)
1ks cibuľa
paradajkový pretlak
paradajky (konzerva pokrájaných)
oregano (alebo majoránka)
čierne korenie mleté
soľ
2-3 strúčiky cesnak
syr tvrdý (eidam alebo parmezán)

postup

Najprv si pripravíme boloňskú mäsovú zmes. Cibuľu pokrájame nadrobno a opražíme na panvici (najlepšie wok) s olejom dozlata. Potom k tomu pridáme mleté mäso, ktoré miešame tak, aby nezostalo zlepené dokopy. Trochu opražíme, pridáme parad. pretlak a krájané paradajky, buď z konzervy alebo čerstvé. Zmes osolímeokoreníme podľa chuti a pridáme oregano. Nakoniec dochutíme pretlačeným cesnakom podľa chuti.

 

Medzitým si dáme uvariť špagety podľa návodu a postrúhame si syr podľa chuti.

 

Keď je už všetko pripravené, tak môžeme servírovať - špagety, mäsová zmes a navrch strúhaný syr, príp. aj posekaná čerstvá bazalka.

 

svisiace recepty:
Boloňské cestoviny z klobásy