recepty hľadaj top10
Zeleninové jedlá
Kalerábový prívarok nielen pre deti

pridal: AntiBarbie-01.07.2010

suroviny

2ks kaleráb (stredný)
1ks cibuľa
soľ
4PL olej
55g múka hladká
1PL paprika mletá červená
1ks smotana kyslá (16%)

postup

Čerstvé kaleráby ošúpeme a nastrúhame na väčšom strúhadle. Nakrájanú cibuľu podusíme na polovici oleji do sklovita, do hrnca pridáme nastrúhaný kaleráb, osolíme a za stáleho miešania krátko posmažíme. Zalejeme vodou a uvaríme do polomäkka.
V malom kastróliku rozohrejeme zvyšný olej, pridáme hladkú múku a červenú papriku, rozmiešame a popražíme. Prilejeme studenú vodu a metličkou rýchlo rozmiešame na kašu, ktorú metličkou postupne primiešame do hrnca s kalerábom. Za stáleho miešania povaríme, kým prívarok začne hustnúť. Ak je príliš hustý, dolejeme doň vriacu vodu na požadovanú konzistenciu.

 

Teraz máme 2 možnosti:

a) buď prívarok považujeme za hotový už v tejto fáze a servírujeme ho s 1 PL kyslej smotany a čerstvou pažitkovou či kôprovou vňaťou. (obr. 1)

b) elebo ešte za tepla v prívarku rozmiešame celý kelímok kyslej smotany. (obr. 2)

Voľba je na vás, avšak obe možnosti sú neodolateľne chutné :o)

svisiace recepty:
Rýchly tekvicový prívarok