recepty hľadaj top10
Ostatné bezmäsité jedlá
Fašírky zo žltého hrachu

pridal: AntiBarbie-03.07.2010

suroviny

1/2bal hrach (žltý)
2ks mrkva
soľ
korenie biele (mleté)
čierne korenie mleté
majoránka
2ks cesnak
100g zemiakové cesto (v prášku)
2ks vajce
1ks cibuľa
strúhanka (nie je nutná)
6PL olej

postup

Žltý hrach dáme namočiť do na 24-36 hod. V tejto vode, ktorú poriadne osolíme dáme hrach aj variť. Očistíme mrkvu na nakrájame na tenulinké, takmer priesvitné kolieska, ktoré cca po 15min. pridáme k variacemu sa hrachu. Spolu varíme až do zmäknutia. Scedíme a necháme schladnúť. Postupne pridáme korenie, majoránku, pretlačený cesnak a po lyžiciach primiešavame zemiakové cesto v prášku.  Na 1PL oleja opražíme cibuľku do sklovita a pridáme ju k zmesi až začne hustnúť. Keď je vychladnutá primiešame 2 vajcia a ak máme čas, necháme odstáť 12-24 hod. v chladničke, aby sa chute previazali.

 

Fašírková zmes by mala byť taká hustá, aby sa neliala a držala tvar a súčasne  dostatočne mäkká, aby fašírky po upražení neboli tvrdé. Zo zmesi veľkou lyžicou vyberieme hrachovú kôpku, ktorú vytvarujeme na krátku klobásku a pováľame v strúhanke. Obaľovanie však môžeme aj vynechať.

 

Na panvici rohohrejeme olej do ktorého postupne nakladáme pripravené fašírky. Pražíme ich na 3 stratách do zlatova, čím vytvoríme 3hrany. Z uvedeného množstva výjde 10ks.

 

Servívujeme na šalátovom liste s nakrájanou čerstvou uhorkou či paradajkou.

svisiace recepty:
Placky z letnej zeleniny
Zemiačková polievka zo strukovinového vývaru