1/2bal strukovina |
2ks bobkový list |
rasca |
soľ |
čierne korenie celé |
6ks zemiaky (nové) |
1ks cibuľa |
1PL olej |
petržlenová vňať (čerstvá) |
Výborný recept, ktorý na polievku zúžitkuje vodu zo strukoviny varenej na iné jedlo. Pre inšpiráciu pozri dolu: Súvisiace recepty
Strukovinu napr. žltý hrach, šošovica, cícer... dáme namočiť do vody, iIdeálne na 24-36 hod. Potom túto vodu osolíme a v nej dáme strukovinu uvariť. Do hrnca pridáme bobkový list, korenie, rascu a spolu varíme až do zmäknutia. Potom strukovinu scedíme, vývar odstavíme.
Cibuľu nakrájame na drobno, na oleji opražíme do sklovita a pridáme k vývaru a zapneme plyn. Zemiaky nakrájame na kocky, vložíme do vriaceho vývaru a varíme do mäkka. Petržlenovú vňať môžeme v celku vložiť do hrnca na posledných 5min. varenia, alebo ju nasekáme na drobno a pridáme do taniera počas servírovania.
![]() |
svisiace recepty: |
|