recepty hľadaj top10
Ostatné
Baklažánové loďky plnené mletým mäskom

pridal: AntiBarbie-19.07.2010

suroviny

500g mäso mleté (bravčové 20% tuku)
70g paradajkový pretlak
2ks baklažán
2ks cesnak
1ks cibuľa
3PL olej olivový
provensálske korenie
rozmarín (mletý)
oregano
čierne korenie mleté
paprika mletá červená (sladká)
soľ
parmezán (alebo Džiugas)

postup

Baklažány umyjeme a pozdĺžne rozkrojíme na dve polovice. Dužinu vyberieme, odložime a loďky, ktoré vznikli, zvnútra osolíme a necháme ich cca 10 minút odležať. Potom ich vysušíme kuchynskou utierkou a potrieme malým množstvom oleja.

 Mleté mäso premiešame, ochutíme soľou, mletým čiernym korením, mletou červenou paprikou, mletým rozmarínom a sušeným oreganom.

 Na oleji orestujeme na kocky pokrájanú cibuľu. Pridáme nakrájanú dužinu baklažánu, provensálske korenie s prelisovaným cesnakom a podusíme. Pridáme mäso, popražíme a pod pokrievkou udusíme do mäkka. Odstavíme z ohňa, ochutíme pretlakom. 

 Pripravené polovičky baklažánov naplníme mäsovou plnkou a navrch uložíme tenké plátky tvrdého syra. Zapečieme na 200 stupňov cca 15 min. 

 Servírujeme s paradajkami a tmavým chlebom.

svisiace recepty:
Baklažány s provensálskym Hermelínom