recepty hľadaj top10
Bravčové mäso
Karé zapečené so smotanou

pridal: AntiBarbie-18.08.2010

suroviny

bravčové karé (nakrájané ne rezne)
1ks smotana kyslá
100g syr tvrdý (nastrúhaný)
múka hladká
soľ
čierne korenie mleté
paprika mletá červená
olej

postup

Pripravené bravčové rezne mierne naklepeme a z oboch strán osolíme. Múku na obaľovanie zmiešame s červenou paprikou a čiernym korením, premiešame a obalíme v nej rezne.

Na panvici rozohrejeme olej a rezne prudko opečieme z oboch strán. Vložíme ich do zapekacej misy. Polejeme výpekom a každý rezeň potrieme kyslou smotanou. Misu zakrytú alobalom dáme do rúry a pečieme.  Pred koncom posypeme syrom a dopečieme odokryté.

Podávame so zemiakmi, ja som rezne servírovala s hranolkami (s korením na americké zemiaky).