recepty hľadaj top10
Polievky
Delikátny demikát s ovsenými vločkami

pridal: AntiBarbie-26.10.2010

suroviny

1,5l voda
125g bryndza
1ks jogurt biely malý
ovsenné vločky (2 hrste)
3ks zemiaky (malé)
1ks cibuľa (pokrájaná najemno)
3PL olej olivový (na varenie)
1ČL rasca (drvená)
1ČL čierne korenie mleté
1ČL paprika mletá červená
soľ (morská)
petržlenová vňať (postačí sušená)

postup

Do kastrólika nalejeme olej a cibuľu nakrájanú na jemno na ňom opražíme do mäkka. Súčasne nasypeme do polievkového hrnca ovsené vločky, zalejeme ich 0,5 l vriacej vody a rozvaríme na jemnú kašu. Potom do nej primiešame opraženú cibuľku a necháme chladnúť.

Zemiaky nakrájame na drobnúčko a v inom, menšom hrnci ich dáme variť v 1 litri vody, ktorú dobre osolíme. Ďalej pridáme rascu, čierne korenie, červenú papriku a zemiaky uvaríme domäkka. Potom odstavíme hrniec z plameňa, zemiačiky vo vode roztlačíme a navrch nasypeme petržlenovú vňať.

Bryndza (na Demikát postačí, keď máte falošnú - teda z väčšej časti kravskú bryndzu) a jogurt sa nesmú variť (teda aspoň ak chcete, aby si zachovali dôležité probiotické baktérie). Preto obe ingrediencie postupne primiešame až do vychladnutej ovsenej kaše a na záver do tejto zmesi primiešame zemiaky aj s vodou.

No postup možno nevyzerá práve najlákavejšie, ale nakoniec z toho bude najlepší demikát aký ste kedy jedli - mňam!

svisiace recepty:
Demikát