350g bravčová krkovička |
1ks patizón (môže byť aj starší) |
1ks paprika čerstvá mäsitá (oranžová) |
2ks paradajky (mäsité) |
1ks cibuľa |
2ks cesnak (prelisovaný) |
1dl olej (slnečnicový) |
5PL múka hladká |
soľ |
čierne korenie mleté |
paprika mletá červená |
oregano |
alebo majoránka |
Patizón ošúpeme, prekrojíme na polovicu a odstránime dužinu s jadierkami. Krkovičku a patizón nakrájame na kocky, cibuľu nadrobno. Na 1/2 dl oleja dáme podusiť cibuľu do sklovita. Do hrnca vložíme mäso, ktoré osolíme, okoreníme a minutku podusíme, kým sa zatiahne. Pridáme červenú papriku, patizóny, všetko zalejeme vodou, aby hladina prikryla obsah hrnca a necháme zovrieť. Potom teplotu stiahneme na minimum a dusíme pod pokrievkou cca 1 hodinu. V medzičase si nakrájame mäsitú papriku a paradajky na menšie kocky. Najskôr pridáme do hrnca oregano a nakrájanú papriku (dolejeme vodou) a po jej zmäknutí (cca po 1/2 hod.) aj pokrájané paradajky a cesnak. Na zvyšnom 1/2 dl oleja urobíme zásmažku z hladkej múky, primiešame ku gulášu a necháme prejsť varom. Podávame s ryžou.
![]() |
svisiace recepty: |
|