recepty hľadaj top10
Nepečené
Parížsky krém

pridal: AntiBarbie-10.11.2010

suroviny

400ml smotana na šľahanie
4PL cukor kryštálový
4PL kakao

postup
Príprava krému musí začať 12hodín pred dokončením.
Môžete použiť 2 šľahačky po 200ml (ako ja), alebo 2x250 ml šľahačky. Do menšieho ale vyššieho hrnca nasypete najskôr 4 lyžice cukru a potom primešate 4 lyžice kakaa. Potom cícerkom prilievate a primiešavate šľahačkovú smotanu. Hrniec dáte na sporák a pomaly privediete takmer k varu (keď zmes prejde varom nevadí, len nesmie sa variť, najmä nie dlho) a odstavíte z ohňa. Následne pravidelne premiešavate kým kakaová smotana nevychladne. (Dajte si záležať, tento proces je veľmi dôležitý.) Vychladnutú kakaovú zmes dáte ešte na 12 hod. do chladničky (tiež môžete občas premiešať). Studenú zmes neskôr vyšľaháte na krém.
Krémom naplníte menšie misky, navrch uložíte ovocie napr. maliny. 
svisiace recepty:
Rýchla torta