recepty hľadaj top10
Šaláty
Skvelý šalát k pečenému mäsu

pridal: AntiBarbie-19.08.2007

suroviny

1ks kapusta čínska/ pekingská (malá)
125g paradajky (cherry)
1ks limetka
2PL ocot Balsamico
1PL olej olivový
1PL bazalka (čerstvá)
1PL medovka (čerstvá)
2PL voda

postup

Malú čínsku kapustu rozdelíme na listy a vyrežeme tuhé jadro. Listy dobre prepláchmene pod tečúcou vodou a natrháme na menšie kúsky. Umyjeme a na polovice prekrojíme cherry paradajky.

Zálievka: Lístky bazalky a medovky natrháme na drobné kúsky. Odšťavíme limetku, do šťavy pridáme Balsamico ocot a vodu. Nalejeme na bylinky a premiešame. Pridáme olivový olej, dobre premiešame a celú zálievku nalejeme na kapustu s paradajkami.

Šalát sa výborne hodí k pečenej kačici, alebo hovädziemu mäsu, ale môžete ho servírovať aj k anglickým raňajkám (slaninka - vajíčko - tousty - čaj). 

Tip: Keď vám zvýši 1 plátok kuracieho mäsa, nakrájajte ho na hrubé rezance, osoľte, okoreňte a sprudka opečte na olivovom oleji. Rezance uložte na vrch šalátu a máte výborné hlavné jedlo na obed.

Ak máte len sušené bylinky, môžete ich použiť, ale zálievku nechajte pri príprave trochu odstáť. Šalát však stratí časť svojej výraznej chuti.

svisiace recepty:
Pečená kačica - podľa klasika