1ks kapusta čínska/ pekingská (malá) |
125g paradajky (cherry) |
1ks limetka |
2PL ocot Balsamico |
1PL olej olivový |
1PL bazalka (čerstvá) |
1PL medovka (čerstvá) |
2PL voda |
Malú čínsku kapustu rozdelíme na listy a vyrežeme tuhé jadro. Listy dobre prepláchmene pod tečúcou vodou a natrháme na menšie kúsky. Umyjeme a na polovice prekrojíme cherry paradajky.
Zálievka: Lístky bazalky a medovky natrháme na drobné kúsky. Odšťavíme limetku, do šťavy pridáme Balsamico ocot a vodu. Nalejeme na bylinky a premiešame. Pridáme olivový olej, dobre premiešame a celú zálievku nalejeme na kapustu s paradajkami.
Šalát sa výborne hodí k pečenej kačici, alebo hovädziemu mäsu, ale môžete ho servírovať aj k anglickým raňajkám (slaninka - vajíčko - tousty - čaj).
Tip: Keď vám zvýši 1 plátok kuracieho mäsa, nakrájajte ho na hrubé rezance, osoľte, okoreňte a sprudka opečte na olivovom oleji. Rezance uložte na vrch šalátu a máte výborné hlavné jedlo na obed.
Ak máte len sušené bylinky, môžete ich použiť, ale zálievku nechajte pri príprave trochu odstáť. Šalát však stratí časť svojej výraznej chuti.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
svisiace recepty: |
|