recepty hľadaj top10
Ostatné mäsité jedlá
Potešenie anemika

pridal: AntiBarbie-20.08.2007

suroviny

400-500g pečeň - hydinová (kuracia alebo morčacia)
6ks cibuľka jarná
1ks pór (stredne veľký)
1ks bujón (akýkoľvek)
2dl voda
250-500g paradajky (najlepšie vyzerajú cherry)
čierne korenie mleté

postup

Toto je veľmi lacné a delikátne jedlo. Je príjemnou obmenou jedálnička aj pre tých, ktorých kvôli chudokrvnosti už špenát a pečeň straší i vo sne.

 

V hlbokom hrnci nechajte zovrieť 2 dl vody a rozpustite v ňom 1 kocku bujónu. Pláchnite a nakrájate cibuľku a pór (stačí vám aj jeden z nich, len zvýšte jeho množstvo). Vložte ich do bujóna a povatre kým nezmäknú. Medzitým na polovicu poprekrajujte hydinové pečienky a cherry paradajky. Pečienky aj so šťavou vložte do hrnca a keď zmenia farbu pridajte aj paradajky. Krátko povarte a na záver dochuťte soľou a čiernym korením.

 

Prílohu zvoľte podľa chuti, toto jedlo stačí servírovať aj s chlebom.