recepty hľadaj top10
Ryby
Pangasius marinovaný v bazalke a majoráne

pridal: AntiBarbie-19.01.2011

suroviny

170g pangasius (vykostené filety)
2dl olej olivový (na varenie)
majorán čerstvý
bazalka (čerstvá)
1-2ks chilli (paprička malá, sušená)
3ks cesnak (prelisovaný)
10g oriešky píniové (nie sú nevyhnutné)
soľ
5ks zemiaky (stredne veľké - príloha)
paradajky (cherry - príloha)
1ks uhorky (šalátová - príloha)

postup

Môžete použiť čerstvú rybu, ja som mala k dispozícii mrazenú.

 

Rybie filety dáme rozmraziť a medzitým si pripravíme marinádu. Bylinky (za plnú hrsť lístkov) nakrájame nadrobnúčko a chilli papričku dôkladne rozdrvíme v mažiari. Do plastovej misky (vhodne veľkej na uloženie rozmrazenej ryby) dáme olej, bylinky a chilli, premiešame. Rybu opláchneme, osušíme, nasolíme a vložíme do marinády tak, aby boli pokryté všetky strany. Vložíme do chladničky a necháme marinovať toľko koľko máme času, ale kľudne aj 24 hod.

 

Potom misku vyberieme z chladničky, časť oleja nalejeme na dno Jenskej misy na pečenie. Do misy preložíme rybie filety a misu vložíme do stredu rúry vyhriatej na 230 stupňov.  Pečieme 10 min. Potom misu vyberieme z rúry a filety poobraciame a dáme opäť piecť na 10 min.

Medzitým si očistíme zemiaky, nakrájame ich na väčšie kúsky a dáme predvariť do osolenej vody. Zemiaky uvarené do polomäkka scedíme, pooblievame ich olejom z Jenskej misy a premiešame. Píniové oriešky nasekáme a opražíme na suchej rozhorúčenej panvici.

 

Potom dáme po bokoch filetov prelisovaný cesnak, na vrch filetov nasypeme píniové oriešky a navrch uložíme predpripravené zemiaky. Pečieme posledných 10 min.

Medzitým si umyjeme čerstvú zeleninu na prílohu. Cherry paradajky nakrájame na 1/4tinky, ošúpanú uhorku na 1/4 krúžky.

 

Po dopečení necháme rybu ešte chvíľku postáť, aby nasiakla všetkými šťavami. Jedlo podávame horúce s pripravenou zeleninou.