recepty hľadaj top10
Kuracie mäso
Kotopoulo Lemonato - kura pečené na citróne

pridal: AntiBarbie-29.01.2011

suroviny

900-1400g kuracie stehná (celé)
125g maslo
1 a 1/2ks citrón (šťava)
125ml voda (vriaca)
soľ
čierne korenie mleté

postup

2-4 porcie.

Na panvici roztopte maslo, na ktorom (na strednom planemi) opražíte celé kuracie stehná (tj. horné aj dolné), alebo kuracie 1/4tiny, až kým budú zo všetkých strán zlatavé (tj. cca 30 min.). Mäso poriadne osoľte a okoreňte z oboch stán a preložte ho (kožou hore) do zapekacej misy. Podlejte 2-4 lyžicami roztopeného masla, na ktorom sa opekalo. (Je však len na vašom rozhodnutí koľko masla použijete, ak máte radi veľa tuku, pre mňa - za mňa podlejte mäso aj všetkým maslom.) Citrónovú šťavu zmiešajte s vriacou vodou a mäso ňou pooblievajte. Zakryte a pečte 1-2 hod. pri 180 stupňoch, alebo pokiaľ kuracie mäsko nebude mäkké a poddajné. Ak je to potrebné, oblievajte šťavou každých 20 minút. Pri servírovaní kura ukladajte na vyhriate taniere a polejte šťavou. Podávajte s pečenými zemiakmi.