recepty hľadaj top10
Jedlá na grile
Šťavnatý grilovaný stejk z krkovičky

pridal: Liv-11.07.2011

suroviny

4-6plátok(ky) bravčová krkovička (každý cca 350-gramový)
2-3ČL soľ
1PL čierne korenie mleté (nahrubo zomleté)
1ČL oregano
1ČL tymián
1ČL paprika mletá červená
1ČL cesnak (roztlačený alebo nadrobno posekaný)

postup

Bravčovú krkovičku (môže byť s kosťou alebo bez kosti) nakrájame na plátky hrubé cca 2,5 - 3cm.

V miske zmiešame všetky koreniny.

 

Steaky z oboch strán jemne potrieme olejom a posypeme ich koreninovou zmesou a necháme ich pred grilovaním odstáť pri izbovej teplote 20-30 minút.

Steaky grilujeme pri vyššej teplote 8-10 minút (4-5 minút z každej strany) doružova, aby boli krásne šťavnaté. Potom ich dáme dolu z grilu a necháme cca 5 minút odpočinúť.

 

Podávame so zeleninovým šalátom, alebo opečenými zemiakmi.