recepty hľadaj top10
Predkrmy a chuťovky
Baklažán na rošte

pridal: AntiBarbie-20.08.2007

suroviny

2ks baklažán
soľ
olej olivový
grilovacie korenie

postup

Baklažány umyjeme, odrežeme stopky a nakrájame na hrubšie plátky.

Dobre nasolíme a necháme odstáť 1/2 hodiny. Zlejeme horkú, tmavú šťavu ktorú vypustili a zavinieme kolieska do jednorazovej papierovej kuchynskej utierky, aby sme ich osušili. TOTO OPAKUJTE ZAKAŽDÝM, KEĎ PRIPRAVUJETE BAKLAŽÁN.

Z oboch strán ich ponatierame olivovým olejom. Ak chcete, z jednej strany ich ešte môžete zľahka posypať grilovacím korením. Rozohrejte rúru na 260 stupňov, poukladajte kolieska priamo na rošt a opečte obe strany cca 10 min. Buďte opatrní pri obracaní koliesok, aby ste sa nespálili. Použite grilovaciu vidličku.

Tip: Na spodok rúry podložte veľký pekáč, aby prípadná šťava nekvapkala na dno.

Podávajte teplé, ako predjedlo, alebo prílohu.

 

svisiace recepty:
Baklažán v cestíčku
Guacamole
Hummus