1 a 2/3hrnček múka polohrubá |
1ČL soda bikarbona |
2ČL kypriaci prášok do pečiva |
1/2ČL škorica mletá |
1/2ČL soľ |
2/3hrnček orechy vlašské (alebo iné) |
príp. hrozienka |
1hrnček cukor kryštálový (alebo lepšie tmavý) |
1bal cukor vanilkový |
2ks vajce |
1/2hrnček olej (nemusí byť) |
2PL smotana kyslá (alebo jogurt) |
3-4ks banán (prezretý) |
Tento recept je výborný keď vám ostanú nezjedené prezreté banány, ktoré už nechce nikto zjesť
Predhrej si rúru na 175-180°C. Dno formy, v ktorej budeš piecť, si vylož papierom na pečenie.
Zmiešaj spolu múku, sódu bikarbonu, prášok do pečiva, škoricu, soľ, posekané orechy a prípadne hrozienka.
Vymiešaj vajcia s cukrom a vanilk. cukrom - dokým zmes nebude ľahká a penová. Primiešaj olej (nemusí byť). Potom primiešaj roztlačené banány a smotanu. Premiešaj so suchými ingredienciami.
Vylej do pripravenej formy a peč podľa hrúbky cesta 30 minút až 1 hodinu (tortová forma cca 30min, muffinová forma cca 20 min., bochníková forma cca 40-60 min). Najlepšie je cesto v rúre vyskúšať pichnutím špajlou - ak vám vyjde z koláča suchá, tak je koláč upečený.
svisiace recepty: |
|