recepty hľadaj top10
Bravčové mäso
Bravčové v celku na pórovej omáčke

pridal: AntiBarbie-27.07.2011

suroviny

1000g bravčové stehno
1ks pór
2ks cesnak
korenie na gyros
soľ
1dl olej
múka hladká

postup

Pór umyjeme zvonka, nakrájame na krúžky, v sitku ešte poriadne premyjeme a necháme odkvapkať. Mäso umyjeme, osušíme papierovou utierkou, zo všetkých strán osolíme a poriadne vyváľame v korení na gyros. Potom v hrnci rozohrejeme olej a mäso na ňom zo všetkých strán opražíme. Na chvíľku ho vyberieme von a

chvíľku na ňom popražíme pripravený pór. Pór v hrnci dobre osolíme, na vrch uložíme odložené mäso a zalejeme vriacou vodou, tak aby bola väčšina mäsa pod vodou. Po zovretí varíme pod pokrievkou na miernom plameni až 2 hod., pričom mäso občas obrátime. Cca 5 min. pred dovarením pridáme do hrnca prelisovaný cesnak. Keď je mäsko hotové, opäť ho vyberieme. Nakrájame ho na plátky, ktoré zatiaľ necháme spojené, aby mäso nechladlo príliš rýchlo. Pór so šťavou rozmixujeme ponorným mixérom a postupne prisypávame/ primiešavame hladkú múku. Za stáleho miešanie necháme prejsť varom a ak sa vytvoria hrudky, omáčku premixujeme. Nakrájané mäsko vložíme späť do hrnca a necháme ohriať. Servírujeme s varenými zemiakmi a šalátom, alebo klasicky - s knedľou.

svisiace recepty:
Bravčová sviečková