recepty hľadaj top10
Predkrmy a chuťovky
Letné jednohubky

pridal: AntiBarbie-01.08.2011

suroviny

1ks cibuľa (veľká)
3ks cesnak
1ks baklažán
4ks šampióny
1ks cukina
2ks paradajky (mäsité)
olej olivový (na varenie)
soľ
oregano
čierne korenie mleté

postup

Cibuľu nakrájame nadrobno a dáme ju na veľkú panvicu osmažiť. Baklažán, cukinu a paradajky poriadne umyjeme, osušíme a neošúpané nakrájame na "trojuholníčky" približne rovnakej veľkosti. Šampióny očistíme, oddelíme nožičky od klobúčikov a všetko nakrájame na hrubšie kúsky.

Keď cibuľa zmäkne a zosklovitie, pridáme prelisovaný cesnak. Hneď ako obelie a začne bublinkovať, pridáme nakrájané baklažány, ktoré poriadne osolíme a podusíme pod pokrievkou. Keď trochu zmäknú pridáme šampióny, ktoré jemne okoreníme a tiež podusíme. Neskôr pridáme cukiny, ktoré poriadne posypeme oreganom a všetko ďalej dusíme. Keď zmäknú aj cukiny, pridáme paradajky, ktoré osolíme, okoreníme len zľahka a podusíme, len pokým sa prehrejú. Medzičasom nakrájame na kolieska celozrnnú bagetu alebo grahamové rožky. Pokropíme ich olejom a dáme opiecť do rozohriatej rúry. Zmes na panvici opatrne premiešame, vypneme sporák a necháme 2min. odpočinúť, aby sa chute previazali. Potom zmes naložíme na opečené pečivo, posypeme stružlinkami parmezánu a servírujeme.

svisiace recepty:
Úžasné vegetariánske tagliatelle