recepty hľadaj top10
Prílohy
Citrónový/ limetkový bešamel k rybe

pridal: AntiBarbie-01.08.2011

suroviny

70g maslo
80g múka hladká
600ml mlieko
1ČL soľ
1ČL čierne korenie mleté
1ČL muškátový orech mletý (príp)
1ks vaječný žĺtok
citrónová šťava (z 1/2-1 citróna)
príp. limetová šťava (z 1/2-1 limetky)
petržlenová vňať (nie je nutná)

postup

Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, ktorú 2-3min. popražíme. Odstavíme a postupne primiešavame mlieko, osolíme, pridáme korenie. Dôkladne rozmiešame a zapneme sporák, za stáleho miešania povaríme prmiešame vaječný žĺtok. Po 1min. odstavíme, primiešame citrónovú šťavu a nadrobno nasekanú petržlenovú vňať. Takto pripravená omáčka musí byť dostatočne jemná a hustá.