recepty hľadaj top10
Koláče
Šľahačková bábovka

pridal: AntiBarbie-28.12.2011

suroviny

250ml smotana na šľahanie (môže byť aj skysnutá)
200g múka polohrubá (môže byť aj hrubá)
200g cukor kryštálový (stačí aj 180g)
3ks vajce
1ks cukor vanilkový
1ks kypriaci prášok do pečiva
citrónová kôra

postup

Výborná bábovka, do ktorej môžete použiť aj šľahačku, ktorá vám v chladničke skysla. (Stačí ak ju prevaríte, ešte keď je teplá do nej pridáte vanilkový cukor, citrónovú kôru a necháte vychladnúť.) Navyše táto jednoduchá bábovka sa dá pripraviť aj na spôsob praktických muffinov ako vidíte na obr.  

 

V mise dobre premiešate všetky suché časti cesta (múku, cukor, prášok do pečiva). Potom postupne primiešate šľahačku (stačí 30% tuku), vajcia a citrónovú kôru (ideálne z BIO citrónov, ktoré nemajú kôru chemicky ošetrenú).

 

Rúru dáte predhriať na 190 °C. Cesto nalejete do nepriľnavej formy (príp. klasickú formu vymastíte a vysypete hrubou múkou), alebo do muffinovej formy dáte košíčky a do každého dáte cesto, tak do 3/4 obsahu. Pečiete cca 15 min., cesto vyskúšate zapichnutím špajle. 

svisiace recepty:
Bábovka - 3 varianty
Bábovka z pudingových práškov