recepty hľadaj top10
Ostatné
Zapekaný stopkový zeler

pridal: AntiBarbie-01.03.2012

suroviny

300-400g zeler (stopkový)
200-250ml smotana kyslá
200g slanina s mäsom (oravská)
150g syr tvrdý (Ementaler)
1-2ks vajce
olej olivový
strúhanka
soľ
čierne korenie mleté
príp. paprika mletá červená

postup

Umyté stopky zeleru povaríme cca 15 min. v slanej vode. Necháme odkvapkať. Zapekaciu misu vymastíme olejom a vysypeme strúhankou. Vložíme 1 vrstvu zeleru do misy, osolíme, naukladáme slaninu a natvrdo uvarené vajce (obe nakrájané na kocky), syr nakrájaný na plátky a po lyžiciach smotanu. Trošku posypeme strúhankou a postup zopakujeme v 2 vrstve. Vrch môžeme posypat paprikou. Nádobu zakryjeme alobalom, vložíme do horúcej rúry a pri 230°C zapekáme cca 50min. Nakoniec odokryjeme a kratučko opečieme vrch.