recepty hľadaj top10
Nepečené
Cherry cheesecake

pridal: AntiBarbie-27.10.2012

suroviny

510g tvaroh (jemný, krémový)
450ml smotana na šľahanie
250-300g sušienky (svetlé BeBe + iné)
220g džem (čerešňový Maribel Sauerkirsch)
100g cukor práškový (príp. krupicový)
150g maslo
1bal cukor vanilkový
1ČL citrónová šťava
citrónová kôra

postup

Tortovú formu vystelieme fóliou. Mix svetlých neplnených sušienok (najväčšiu časť by mali tvoriť BeBe, ďalej môžete použiť napr. ovsené) rozdvíme v mažiari či mixéri. Primiešame zmäknuté maslo a vytvoríme cesto, ktoré natlačíme na dno formy. Postupujeme od stredu k okrajom, ktoré vytvoríme do výšky 1-2cm. V mise vymiešame tvaroh, cukor, vanilkový cukor, citrónovú šťavu, príp. aj kôru. Smotanu vyšľaháme na šľahačku a vmiešame do pripraveného tvarohu. Pripravený krém opatrne naložíme na sušienkový korpus, uhladíme povrch a uložíme na noc (min. však na 3hod.) do chladničky. Potom odstránime okraje tortovej formy a na vrch opatrne naložíme čerešňový džem (s veľkými kúskami ovocia!).

 

Pečená varianta: 

Ak máme dosť času, môžeme bázu torty aj upiecť podľa priloženého receptu na Kokosovo kakaové KOKA keksíky: http://www.nadhlad.sk/recept/488_kokosovo_kakaove_koka_keksiky

Na dno tortovej formy dáme papier na pečenie. Cestom vystelieme dno aj okraje formy, ktoré podoprieme alobalom, aby sa pri pečení nezosunuli. Pečieme 20min. na 180℃. Po upečení necháme pomaly vychladnúť a až potom odstránime alobal. Po zachladení korpusu postupujeme podľa pôvodného receptu.

svisiace recepty:
Kokosovo kakaové KOKA keksíky