510g tvaroh (jemný, krémový) |
450ml smotana na šľahanie |
250-300g sušienky (svetlé BeBe + iné) |
220g džem (čerešňový Maribel Sauerkirsch) |
100g cukor práškový (príp. krupicový) |
150g maslo |
1bal cukor vanilkový |
1ČL citrónová šťava |
citrónová kôra |
Tortovú formu vystelieme fóliou. Mix svetlých neplnených sušienok (najväčšiu časť by mali tvoriť BeBe, ďalej môžete použiť napr. ovsené) rozdvíme v mažiari či mixéri. Primiešame zmäknuté maslo a vytvoríme cesto, ktoré natlačíme na dno formy. Postupujeme od stredu k okrajom, ktoré vytvoríme do výšky 1-2cm. V mise vymiešame tvaroh, cukor, vanilkový cukor, citrónovú šťavu, príp. aj kôru. Smotanu vyšľaháme na šľahačku a vmiešame do pripraveného tvarohu. Pripravený krém opatrne naložíme na sušienkový korpus, uhladíme povrch a uložíme na noc (min. však na 3hod.) do chladničky. Potom odstránime okraje tortovej formy a na vrch opatrne naložíme čerešňový džem (s veľkými kúskami ovocia!).
Pečená varianta:
Ak máme dosť času, môžeme bázu torty aj upiecť podľa priloženého receptu na Kokosovo kakaové KOKA keksíky: http://www.nadhlad.sk/recept/488_kokosovo_kakaove_koka_keksiky
Na dno tortovej formy dáme papier na pečenie. Cestom vystelieme dno aj okraje formy, ktoré podoprieme alobalom, aby sa pri pečení nezosunuli. Pečieme 20min. na 180℃. Po upečení necháme pomaly vychladnúť a až potom odstránime alobal. Po zachladení korpusu postupujeme podľa pôvodného receptu.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
svisiace recepty: |
|