6 - 8ks paprika zelená (alebo biela) |
10 - 15dg syr tvrdý (údený) |
10 - 15dg salám (suchý) |
3ks paradajky (na ozdobenie) |
2ks pečivo (tmavé) |
Papriku umyjeme, zbavíme jadra a žiliek so semienkami. Vnútro papriky najskôr vystelieme suchým salámom (najlepší je kvalitný dlhozrejúci, alebo pikantný) a potom do stredu vložíme rolku tvrdého, kvalitného (najlepšie údeného) syra.
Ak máte doma zvyšky šunky, klobásky, mäkkého syra alebo bryndzu, môžete ich použiť a vytvoriť si pestrú paprikovú misu.
Pripravené papriky poukladáme do zapekacej misy, podlejeme troškou vody, rúru rozohrejeme na 200 stupňov C a zapekáme cca 20-30min.
Podávame s plátkami paradajky, čiernym alebo celozrnným pečivom a tiež čiernym korením a soľou na individuálne dochutenie.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |