2ks pstruh (môžu byť aj mrazené) |
200-250ml smotana na šľahanie (môže byť aj na varenie) |
5-10dg mandle (pražené) |
1ks cibuľa (alebo) |
2-4ks cibuľka jarná (podla veľkosti) |
2ks citrón |
olej olivový (na vymastenie zapekacej misy) |
soľ |
čierne korenie mleté |
rasca (drvená) |
Vypitvané pstruhy zbavené šupín rozmrazte a dobre umyte. Zvnútra i zvonka ich osoľte, okoreňte a posypte rascou. Zapekaciu misu vymastite olivovým olejom a vložte do nej pstruhy.
Jeden citrón odšťavte a druhý pokrájajte na hrubšie plátky a tie na mesiačiky. Celou citrónovou šťavou polejte vnvútro i vonkajšok rýb, do vnútra naukladajte cirónové mesiačiky tak, aby sa prekrývali. Na drobno nakrájajte cibuľu a ryby ňou zasypte.
Vyhrejte rúru na 160 stupňov Celzia. Vložte misu do rúry asi na 15-20 minút. Medzitým nasekajte mandle. Ak máte hoblované mandle opražte ich na panvici. Vyberte misu z rúry, pstruhy posypte mandľami, prelejte ich smotanou a vložte do rúry ešte na 10-15 min. Ak sú hotové, sú krehké a poddajné na jemné stlačenie prstom.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |