recepty hľadaj top10
Ryby
Pstruh po slovensky

pridal: AntiBarbie-30.09.2007

suroviny

2ks pstruh (môžu byť aj mrazené)
20dg slanina s mäsom (oravská)
15dg syr tvrdý
2ks citrón
2ks cibuľa
maslo (na vymastenie zapekacej misy)
petržlenová vňať (čerstvá)
soľ
čierne korenie mleté
rasca (drvená)

postup

Vypitvané pstruhy bez šupín rozmraziť a umyť. Osoliť, okoreniť a posypať rascou zvnútra i zvonka. Vymastiť zapekaciu misu maslom. Vložiť ryby a preliať znvútra aj zvonka šťavou z 1 citróna. Z druhého nakrájať hrubšie mesiačiky a vložiť do vnútra pstruhov. Slaninu nakrájať na tenké plátky a poukladať na ryby. Cibuľu pokrájať nadrobno a všetko zasypať.

Rúru vyhriať na 160 stupňov C. Vložiť ryby do rúry na 15-20 minút. Počas pečenia k treba, podliať vodou. Syr nastrúhať na hrubom strúhadle. Misu vybrať z rúry, pstruhy dobre poliať šťavou, ktorú pustila slanina, posypať nasekanou petržlenovou vňaťou a syrom a zapekať ešte 10-15 min.