recepty hľadaj top10
Bravčové mäso
Pečený bôčik na kyslej kapuste

pridal: Bady-12.03.2008

suroviny

1kg bravčový bôčik
kapusta (kyslá kvasená)
čierne korenie mleté
paprika mletá červená
rasca (drvená)
soľ

postup

Príprava pečeného bôčika nie je vôbec zložitá. Zvládneš ju s ľahkosťou ak si práve teraz dostal chuť na toto jednoduché sedliacke "žradielko".

Keď máš všetky suroviny pripravené a zapol si rúru, tak si olejom namaž plech. (Ja ho mažem rukami a vždy si doňho niečo namalujem. Napríklad totoSmile). Potom plech vystel kyslou kvasenou kapustou bez šťavy. Keď budeš kupovať na trhu "zeló od starenky lebo od starečka" vyber si také, ktoré nie je príliš slané. Kapusta totiž po každom pečení zoslanie. Podlej ju 2-3 dl teplej vody. Naporcuj bôčik a posoľ ho, posyp čierným korením, paprikou a rascou. Samozrejme z oboch strán. Poukladaj na kapustu v plechu. Keď chceš, pridaj plátky cesnaku. Šupni to všetko do rúry a nastav ju na 180 stupňov. Približne za 45 minút z nej vyberieš plech s chrumkavým, šťavnatým bôčikom. 

Keď máš dobrý žlčník, tak si ho naserviruj na zemiakovú placku. Výborný je aj s čerstvým chlebom. Ak si k nemu budeš usrkávať z Frankovky, volíš si tú najvyberanejšiu chuťovú kombináciu. NECH TI PADNE NA ÚŽITOK!

PS: Ak si bôčik piekol aj pre partnerku a pôjdeš jej dať božtek po dobrom jedle, nezabudni si utrieť ústa.Wink