recepty hľadaj top10
Kuracie mäso
Indické šošovicové kura

pridal: AntiBarbie-28.10.2007

suroviny

300g šošovica (môžete použiť aj viac druhov)
600g kuracie mäso – prsia
6PL olej olivový
2ks cibuľa (veľké)
50g mandle (hoblované)
3ks bobkový list
2PL kari korenie
1ČL škorica mletá
1ČL rasca (drvená)
čierne korenie mleté
soľ
voda

postup

Keď ste plánovali pripraviť obed z kuracích pŕs, ale zabudli ste kúpiť zemiaky či ryžu, tento recept vás vyvedie z úzkych a nasýti celú rodinu.

Ak máte čas, šošovicu pred varením namočte na 1-2hod. do vody. Ak sa pomáhľate, uvarte ju vo vode s bobkovými listami (do polomäkka) bez predchádzajúceho namáčania. Potom ju odstavte spolu s vodou a odložte bokom.

Medzitým na suchej panvici zľahka opražte plátky mandlí do zlatista a tiež odložte bokom. Cibuľu pokrájajte na tenšie kolieska. Do woku štedro nalejte olivový olej, pridajte cibuľu a cca 1 min. poduste pod pokrievkou. Vmažiariku rozmelnite spolu kari korenie, škoricu, drvenú rascu a trošku soli, pridajte ich k cibuli a opäť duste až do mäkka.

Počas dusenia nakrájajte kuracie prsia na väčšie kúsky, osoľte ich. Potom ich pridajte do woku k cibuli a na prudkom plameni rýchlo osmahnite zo všetkých strán, aby sa mäská na povrchu zatiahli. Okoreňte a za občasného miešania chvíľku poduste, kým mäso nechytí žltkastú farbu.

Potom dierkovanou naberačkou postupne vyberajte uvarenú šošovicu z hrnca a miešením pridávajte ju do woku a všetko spolu duste ešte cca 10 min. Aby sa chute premiešali, vo woku by mal byť dostatok šťavy.

Šošovica je výdatná a preto si toto jedlo nevyžaduje žiadnu ďalšiu prílohu. Podávajte ho teplé, posypané mandľami. 

svisiace recepty:
Voňavé kuracie soté
Zemiačková polievka zo strukovinového vývaru