125ml voda |
200g cukor kryštálový (alebo trstinovy) |
125g maslo |
150-200g kokos strúhaný |
2bal cukor vanilkový |
200g mlieko sušené (sójové) |
cca 50ks mandle (cca 50g) |
alebo orechy lieskové |
kokos strúhaný (na obaľovanie) |
Veľmi jednoduchý recept a super!
Vodu s kryšt. cukrom varíme 5-6 minút. Pridáme maslo (prip. palmarin kto chce) a miešame kým sa nerozpustí.
Odstavíme zo sporáku, pridáme kokos, vanilk. cukor a sušené mlieko (ja dávam sójové). Dobre premiešame a ak sa Vám to zdá riedke, môžete ešte pridať strúhaný kokos (keď je hmota riedka, horšie sa robia guľky). Necháme min. 1 hod. postáť v chladničke, najlepšie aj do druhého dňa.
Z vychladenej hmoty robíme guľky, do vnútra vložíme mandlu alebo lieskovec. (Lieskovce opražíme na suchom plechu, stiahneme šupku; mandle sparíme vriacou vodou a ošúpeme). Guľky Raffaello obalíme poriadne v kokose a ukladáme do papierových košíčkov.
Z hmoty urobíme cca 50 guliek (záleží od veľkosti).
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
svisiace recepty: |
|