recepty hľadaj top10
Polievky
Krémová polievka z rybacieho vývaru

pridal: AntiBarbie-04.11.2007

suroviny

vývar (z 500g ryby)
250g mrazená zelenina (mrkva, petržlen, celer, karfiol, brokolica, ružičkový kel, hrášok, kukurica)
1ks cibuľa (veľká)
25g maslo
5cl ocot vínny
syr tvrdý (strúhaný Parmazán)
alebo smotana na šľahanie (na ozdobenie jednotlivých porcií)
a pažítka (na ozdobenie jednotlivých porcií)
soľ
2ks bobkový list
čierne korenie mleté
rasca (drvená)
horčicové semienko

postup

Cibuľu nasekať nadrobno, roztopiť vo woku maslo. Cibuľu so soľou a čiernym korením na ňom udusiť do mäkka.

Pridať mrazenú zeleninu, rozdrvené horčicové semienko, rascu a pod pokrievkou dusiť do roztopenia.

Zaliať celým vývarom (môže obsahovať kúsky rybieho mäsa bez kostí), pridať bobkový list a spolu povariť.

Vybrať bobkový list, všetko rozmixovať ponorným mixérom na hladký krém a primiešať vínny ocot.  

Polievku servírovať teplú, posypanú strúhaným Parmezánom, alebo s kopčekom šľahačky a pažitkou.

svisiace recepty:
TRESKA - the best Slovak snack!