recepty hľadaj top10
Polievky
Vianočná kapustnica

pridal: EfA-26.11.2007

suroviny

1kg bravčové pliecko
1kg bravčové mäso údené
1/2kg cibuľa
1/2kg klobása
2 1/2kg kapusta
5dg huby sušené
0,5dl olej
1ČL čierne korenie mleté
1PL paprika mletá červená
2ks zemiaky
3ks slivky sušené
1ČL rasca
soľ (na dochutenie)

postup

Cibuľu očistíme, umyjeme, nakrájame a speníme na oleji. Bravčové mäso umyjeme, nakrájame na kocky a dusíme na cibuli do polomäkka. Pridáme soľ, rascu, čierne korenie a mletú červenú papriku. V druhom hrnci uvaríme údené mäso, ktoré po vybratí nakrájame tiež na kocky. Vývarom z údeného mäsa zalejeme bravčové mäso, a do hrnca pridáme kyslú kapustu a klobásu nakrájanú na kolieska. Sušené hríby obaríme vriacou vodou necháme na sitku odkvapkať a pridáme do kapustnice spolu so sušenými slivkami. Zemiaky očistíme a nastrúhame na jemnom strúhaku a touto masou zahustíme kapustnicu.