1kg bravčové pliecko |
1kg bravčové mäso údené |
1/2kg cibuľa |
1/2kg klobása |
2 1/2kg kapusta |
5dg huby sušené |
0,5dl olej |
1ČL čierne korenie mleté |
1PL paprika mletá červená |
2ks zemiaky |
3ks slivky sušené |
1ČL rasca |
soľ (na dochutenie) |
Cibuľu očistíme, umyjeme, nakrájame a speníme na oleji. Bravčové mäso umyjeme, nakrájame na kocky a dusíme na cibuli do polomäkka. Pridáme soľ, rascu, čierne korenie a mletú červenú papriku. V druhom hrnci uvaríme údené mäso, ktoré po vybratí nakrájame tiež na kocky. Vývarom z údeného mäsa zalejeme bravčové mäso, a do hrnca pridáme kyslú kapustu a klobásu nakrájanú na kolieska. Sušené hríby obaríme vriacou vodou necháme na sitku odkvapkať a pridáme do kapustnice spolu so sušenými slivkami. Zemiaky očistíme a nastrúhame na jemnom strúhaku a touto masou zahustíme kapustnicu.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |