recepty hľadaj top10
Vianočné pečenie
Arašidový ježko

pridal: myfo-28.11.2007

suroviny

350g múka polohrubá
170g cukor kryštálový
200g tuk rastlinný
1ks vajce
1/2bal kypriaci prášok do pečiva
soľ (štipka)
3PL džem
1PL maslo
50g arašidy (celé)
150g arašidy (mleté)

postup
cesto: polohrubá múka, 120 g cukru, 200 g tuku, vajce, 150 g mletých arašidov, 1/2 prášku do pečiva, štipka soli.
Vypracujeme tuhšie cesto, necháme odpočinúť (20 min). Vyvaľkámeme plát hrubý 3 - 4 mm, vykrajujeme ježkov a upečieme na vymastenom plechu. 
Zlepíme džemom, ježkovia by sa mali namáčať v karamele – na panvici rozpustíme 50 g cukru na karamel, pridáme lyžicu masla a 50 g arašidov, ktoré v karamele riadne obalíme.
Miesto karamelu možno použiť čokoládu, nieje to také pracné.