recepty hľadaj top10
Kuracie mäso
Kuracie stehná s tekvicou

pridal: kvetinka-28.11.2007

suroviny

1,5kg kuracie stehná
900g tekvica
1PL olej olivový
1ks cibuľa
4ks cesnak
200ml víno biele
2PL paradajkový pretlak
2ks bobkový list
1/2ČL tymián (sušený)
460g fazuľa (veľká biela v konzerve)
soľ
čierne korenie mleté

postup

Stehná umyjeme, osušíme papierovým obrúskom a ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Vo veľkom ohňovzdornom hrnci zohrejeme olej, vložíme stehná a opekáme z oboch strán asi 6 minút dozlatista. Mäso vyberieme na tanier.

Ošúpanú cibuľu a cesnak nahrubo posekáme. Pridáme do hrnca a na miernom ohni opekáme asi 3 minúty domäkka. Pridáme víno, paradajkový pretlak, bobkový list, timian a lyžičku soli. Vložíme kuracie stehná, necháme zovrieť a prikryjeme. Dáme piecť do vyhriatej rúry (180°C) na 20 minút.

Tekvicu prekrojíme, odstránime jadierka, olúpeme na väčšie kúsky. Fazuľu precedíme a spolu s tekviciou pridáme k mäsu, prikryjeme a pečieme ďalších 20 až 30 minút, kým mäso aj tekvica nie sú úplne mäkké. Pred podávaním vyberieme bobkové listy.