1,5kg kuracie stehná |
900g tekvica |
1PL olej olivový |
1ks cibuľa |
4ks cesnak |
200ml víno biele |
2PL paradajkový pretlak |
2ks bobkový list |
1/2ČL tymián (sušený) |
460g fazuľa (veľká biela v konzerve) |
soľ |
čierne korenie mleté |
Stehná umyjeme, osušíme papierovým obrúskom a ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Vo veľkom ohňovzdornom hrnci zohrejeme olej, vložíme stehná a opekáme z oboch strán asi 6 minút dozlatista. Mäso vyberieme na tanier.
Ošúpanú cibuľu a cesnak nahrubo posekáme. Pridáme do hrnca a na miernom ohni opekáme asi 3 minúty domäkka. Pridáme víno, paradajkový pretlak, bobkový list, timian a lyžičku soli. Vložíme kuracie stehná, necháme zovrieť a prikryjeme. Dáme piecť do vyhriatej rúry (180°C) na 20 minút.
Tekvicu prekrojíme, odstránime jadierka, olúpeme na väčšie kúsky. Fazuľu precedíme a spolu s tekviciou pridáme k mäsu, prikryjeme a pečieme ďalších 20 až 30 minút, kým mäso aj tekvica nie sú úplne mäkké. Pred podávaním vyberieme bobkové listy.