
 Rýchla roláda pre začiatočníkov recept pridal: Liv - 03.12.2007 
5 ks |
 |
vajce (väčšie) |
120 g |
 |
cukor práškový |
2 PL |
 |
kakao |
1 |
 |
smotana na šľahanie |
|
 |
poleva čokoládová |
|
hodnotenie: |
 |
3.08 / 5 |
(hlasov: 6) |
|    Na veľký plech si položíme papier na pečenie, ktorý dôkladne vymastíme a vysypeme polohrubou múkou.
Z bielkov vyšľaháme sneh.
Žĺtky vymiešame s cukrom a kakaom a opatrne vmiešame sneh.
Vylejeme na papier na plechu a pečieme v dobre vyhriatej rúre pri 250°C presne 8 minút, ani o minútu viac.
Po 8 minútach vyberieme z rúry, papier s cestom stiahneme z plechu a necháme vychladnúť. Na plechu to nesmieme nechať, lebo by sa cesto dopekalo a potom by sa lámalo.
Po vychladnutí potrieme vyšľahanou smotanou, stočíme roládu a polejeme čokoládou.
kakaova, neskaziteľná kakaova, neskaziteľná |