Treščie filé pod zemiakovou perinou >> treska filé bgr
nadhlad.sk nadhlad.sk nadhlad.sk
undermenu
bgr Treščie filé pod zemiakovou perinou >> treska filé
Treščie filé pod zemiakovou perinou >> treska filé
Zadajte názov receptu alebo suroviny, ktorú chcete vyhľadať. Vyhľadávanie môžete upresniť zvolením požadovanej kategórie.
Treščie filé pod zemiakovou perinou >> treska filé
Treščie filé pod zemiakovou perinou >> treska filé
Treščie filé pod zemiakovou perinou >> treska filé

Copyright ©2007 nadhlad.sk   Všetky práva vyhradené

Domov...suroviny a neviem čo uvariť.
Treščie filé pod zemiakovou perinou >> treska filé
recepty / Ryby / Treščie filé pod zemiakovou perinou
QR kód s odkazom na recept
pre vaše mobilné zariadenie.
QR kód s odkazom na recept pre vaše mobilné zariadenie
Zdieľať vytlačit recept
Treščie filé pod zemiakovou perinou >> treska filé

Treščie filé pod zemiakovou perinou

Treščie filé pod zemiakovou perinou >> treska filé
recept pridal: AntiBarbie - 09.12.2007
Treščie filé pod zemiakovou perinou >> treska filé
surovinyTreščie filé pod zemiakovou perinou >> treska filé

8 ks

Treščie filé pod zemiakovou perinou >> treska filé

rybie filé (kocky z tresky)

6 ks

Treščie filé pod zemiakovou perinou >> treska filé

zemiaky (veľké)

2 ks

Treščie filé pod zemiakovou perinou >> treska filé

mrkva

1 ks

Treščie filé pod zemiakovou perinou >> treska filé

cibuľa (veľká)

1 ks

Treščie filé pod zemiakovou perinou >> treska filé

citrón

Treščie filé pod zemiakovou perinou >> treska filé

špenát (listy alebo kelové listy, čerstvé)

200 g

Treščie filé pod zemiakovou perinou >> treska filé

syr tvrdý (Parmezán, Pecorino alebo akýkoľvek iný)

200 ml

Treščie filé pod zemiakovou perinou >> treska filé

smotana kyslá (alebo šľahačka)

100 ml

Treščie filé pod zemiakovou perinou >> treska filé

mlieko kyslé (alebo obyčajné polotučné)

8 PL

Treščie filé pod zemiakovou perinou >> treska filé

olej olivový (extra virgin)

Treščie filé pod zemiakovou perinou >> treska filé

petržlenová vňať (alebo bazalka)

Treščie filé pod zemiakovou perinou >> treska filé

rozmarín (mletý)

Treščie filé pod zemiakovou perinou >> treska filé

citrónová tráva mletá

Treščie filé pod zemiakovou perinou >> treska filé

muškátový orech mletý (príp. aj muškátový kvet)

Treščie filé pod zemiakovou perinou >> treska filé

čierne korenie mleté

Treščie filé pod zemiakovou perinou >> treska filé

soľ

Treščie filé pod zemiakovou perinouTreščie filé pod zemiakovou perinou >> treska filé
hodnotenie: hodnotenie: 4.75/5  4.75 / 5
(hlasov: 2)
Treščie filé pod zemiakovou perinou >> treska filépostupTreščie filé pod zemiakovou perinou >> treska filé

Zdravé a delikátne jedlo pre 6 osôb:

Nechaj (čiastočne) rozmraziť filé z Tresky. Očistené zemiaky daj variť do osolenej vody. Dve hrste špenátových listov spar na sitku (alebo obar vo vode cca 6 kelových listov bez stredu) bude to trvať len pár minút. 

Nakrájaj cibuľu na drobno, mrkvu na menšie kúsky. Na 3 lyžiciach olivového oleja podus cibuľu a potom na nej sprudka opeč mrkvu. Zmes osoľ a posyp čiernym korením.

Smotanu zmiešaj s mliekom, sušenými bylinkami (petržlenová vňať alebo bazalka, rozmarín, citrónová tráva) a nechaj chvíľu odstáť. /Ak máš čerstvú vňať alebo bazalku použiješ ju neskôr./ Ochutenú smotanu pridaj k cibuli s mrkvou a nechaj prevrieť. Odstav z ohňa, nastrúhaj na hrubo syr a odšťav citrón. Syr a citrónovú šťavu pridaj k zmesi.

Uvarené zemiaky a sparené listy nechaj odkvapkať. Rozohrej rúru na 230 stupňov. Každý kúsok filé nakrájaj na 3 hrubé pásy.

Na dno väčšej zapekacej misy nalej 2 lyžice oleja a vystel ho zelenými listami. Na listy poukladaj polovicu rybieho filé. Filé osoľ, okoreň a zalej 1/2 smotanovo-syrovo-zeleninovej zmesi. /Teraz použi čerstvú vňať alebo bazalku - nasyp ich na zmes./ Na vrch poukladaj druhú časť zelených listov a zvyšné pásy filé. Nezabudni ich okoreniť a osoliť. Zalej ich zvyšnou časťou zmesi. /Opäť čerstvé bylinky./

Vychladnuté zemiaky roztlač vidličkou, osoľ ich, posyp muškátovým orechom, pridaj 3 lyžice oleja a dobre vymiešaj. Všetko prikry pripravenou zemiakovou perinou a kompletnú misu vlož do rúry na cca 20-30 min., kým nebude povrch zlatistý.

treska filé treska filé
    Site by OverLOOK design - načítanie 0.026s Sitemap XML 02.10.2023 04:23