
 Plnené orechové košíčky recept pridal: Monika - 06.01.2008 
250 g |
 |
múka hladká (cesto) |
150 g |
 |
palmarín (cesto) |
80 g |
 |
cukor práškový (cesto) |
2 ks |
 |
vaječný žĺtok (cesto) |
1 bal |
 |
cukor vanilkový (cesto) |
|
 |
citrónová kôra (z 1 citróna, na cesto) |
2,5 dl |
 |
mlieko (plnka) |
100 g |
 |
cukor práškový (plnka) |
1 bal |
 |
cukor vanilkový (plnka) |
100 g |
 |
orechy vlašské (plnka) |
100 g |
 |
piškóty (plnka) |
|
 |
citrónová kôra (z 1/2 citróna, na plnku) |
1 dl |
 |
rum (plnka) |
|
 |
poleva čokoládová |
|  
hodnotenie: |
 |
4.79 / 5 |
(hlasov: 49) |
|   
Z múky, masla, cukru, vaj. žĺtkov, vanilk. cukru a nastrúhanej citrónovej kôry vypracujeme cesto, ktoré potom naplníme natenko do formičiek a dáme upiecť (v teplovzdušnej rúre na 175°C cca 15 minút).
Do hrnca dáme variť mlieko, keď príde do bodu varu, pridáme práškový a vanilkový cukor a premiešame. Odstavíme nabok, pridáme mleté orechy, rozdrvené piškóty, nastrúhanú citr. kôru a rum a dobre premiešame.
Upečené košíčky naplníme plnkou a zalejeme čokoládovou polevou a na vrch každého košíčka dáme vlašský orech (príp. iné ozdoby) ešte keď je poleva teplá, aby neskôr neopadali.
orechový, košíky, plnené orechovou plnkou, Vianocne recepty, Vianoce orechový, košíky, plnené orechovou plnkou, Vianocne recepty, Vianoce |

sezónne kategórie receptov: | |
|
 | |