
 Fánky recept pridal: zuzu - 31.01.2008 
250 g |
 |
múka hladká |
250 g |
 |
múka polohrubá |
100 g |
 |
maslo |
60 g |
 |
cukor práškový |
3 ks |
 |
vaječný žĺtok |
4 PL |
 |
víno biele |
8 PL |
 |
smotana kyslá |
1 ks |
 |
cukor vanilkový |
|
 |
soľ |
|
 |
olej |
|  
hodnotenie: |
 |
4 / 5 |
(hlasov: 7) |
|   
Do múky postrúhame maslo (alebo stužený tuk), pridáme cukor, žĺtky, víno, trocha soli a smotanu.
Cesto na doske dobre vymiešame, natenko rozvaľkáme, ostrôžkou pokrájame a vkladáme do horúceho tuku.
Vypražené do ružova vyberieme, necháme odkvapkať (najlepšie na čistom papieri) a obalíme práškovým cukrom, do ktorého sme zamiešali vanilkový cukor.
fanki, fasiang, fašiangy, Veľká noc, Veľkonočné recepty, recepty na Veľkú noc, Velkonocne recepty, recepty na Velku noc, Velka noc recepty fanki, fasiang, fašiangy, Veľká noc, Veľkonočné recepty, recepty na Veľkú noc, Velkonocne recepty, recepty na Velku noc, Velka noc recepty |

sezónne kategórie receptov: | |
|
 |
|
 | |