Šampióny zbavíme nožičiek a šupky z klobúčikov.
5 plátkov bravčového boku (príp. oravskú slaninku) nakrájame na drobno a posmažíme v kastróliku, kým nepustí olej. Na kolieska nakrájame cibuľku a nožičky húb, ktoré pridáme k slaninke, podlejeme troškou vody a pár minút pod pokrievkou podusíme. Pridáme črievkový syr, všetko dobre premiešame a za stáleho miešania krátko povaríme.
Klobúčiky zvnútra osolíme, okoreníme a naplníme zmesou.
Zvyšnými plátkami bravčového boku na tesno vystelieme panvicu a po krátkom posmažení na ne poukladáme naplnené klobúčiky šampionóv. Podusíme pod pokrievkou, kým trošku nezmäknú.
Ihneď podávame, najlepšie s americkými, či opekanými zemiakmi.