
 Nepečená mokka torta recept pridal: ZuzKac - 09.07.2007 
1 bal |
 |
piškóty |
200 ml |
 |
smotana na šľahanie |
4 PL |
 |
cukor práškový |
|
 |
čokoláda |
1 PL |
 |
rum |
1 ks |
 |
stužovač šľahačky |
300 g |
 |
lučina |
100 ml |
 |
káva |
|
hodnotenie: |
 |
4.38 / 5 |
(hlasov: 8) |
|    Stužovač rozmiešame v smotane a vyšľaháme do tuha. Lučinu (žervé) rozotrieme s cukrom a zjemníme ušľahanou šľahačkou. Piškóty namočíme do kávy zmiešanej s rumom a rovnomerne poukladáme na dno aj steny roztváracej tortovej formy. Vrstvu piškót pokryjeme krémom, ten prekryjeme vrstvou piškót namočených v káve, zakryjeme zbytkom krému. Tortu posypeme nastrúhanou čokoládou a dáme do chladničky stuhnúť a oddýchnuť. Mokka tortu môžeme podávať so šľahačkou a ovocím.
|