
 Basmati ryža s kešu a hrozienkami recept pridal: matulo - 06.03.2008 
2 hrnček |
 |
ryža basmati |
1 ks |
 |
cibuľa |
2 PL |
 |
hrozienka |
3 ČL |
 |
pulao masala (korenie) |
2 PL |
 |
kešu orechy |
2 PL |
 |
maslo |
1 ČL |
 |
kurkuma |
|
hodnotenie: |
 |
5 / 5 |
(hlasov: 4) |
|   
Ryžu 2x opláchneme v teplej vode, dáme variť hrniec s vodou a solou, keď voda zovrie vsypeme ryžu a povaríme do zmäknutia ako cestovinu, vodu scedíme.
Na panvici roztopíme maslo, speníme do zlata nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme kešu oriešky a hrozienka, premiešame a posypeme Pulao masalou a trochou kurkumy.
Všetko zmiešame s ryžou, podľa chuti ešte dosolíme a podávame ako prílohu, alebo samostatne.
Basmati, Basmaty, Bazmaty, Bazmati, ryža, ryza, Kešu Basmati, Basmaty, Bazmaty, Bazmati, ryža, ryza, Kešu |