Na veľkú tortu upečieme dva korpusy, ktoré potom rozkrojíme a tak získame 4 pláty:
Celé vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom, pridáme mleté orechy zmiešané so strúhankou, múkou a práškom do pečiva. Masu vylejeme na vymastený, múkou vysypaný hlboký plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170°C. Pečieme 15 až 20 minút.
Upečené cesto necháme na plechu vychladnúť a rozkrojíme na polovicu.
Plnka na veľkú tortu:
Nad parou vyšľaháme
vajcia s
cukrom a s
kakaom do hustého krému. Odložíme a šľaháme, kým nevychladne. Pridáme
maslo a vymiešame.
Plnku natrieme na pláty, polejeme
čokoládovou polevou a ozdobíme.
Poleva:
1 veľká
čokoláda na varenie, 125g
masla