Jeden z mojich najobľúbenejších a celkom jednoduchý!
Na celé bal. tuku - 250g pridávame väčšie množstvá ingrediencií, ktoré sú v zátvorkách!
Kokosový tuk (alebo Ceru) rozpustíme vo vodnom kúpeli.
Kakao (alebo karob - s ním sa nám to zdalo ešte chutnejšie), cukor a suš. mlieko spolu premiešame a pridávame k rozpustenej Cere. Ďalej pridáme posekané orechy, brusnice alebo hrozienka a iné... a premiešame.
Vyberieme z vodného kúpeľa a keď trochu ochladne, primiešame po jednom vajcia. Miešame až kým sa nevytvorí pekná, lesklá a homogénna masa.
Formu (ja používam formu na srnčí hrbát) vyložíme fóliou, dno pokryjeme vrstvou masy, na to poukladáme vrstvu piškótiek narýchlo namočených v rume. Pre detskú verziu použijeme džús, napr. brusnicový, ríbezľový alebo pomarančový.
Opakujeme až po vrch - navrchu zakončíme piškótami (bude to vlastne spodok dezertu).
Niekoľko hodín to necháme tuhnúť v chladničke (alebo mrazničke). Po vychladení môžme vybrať z formy aj s fóliou.
Krájame na cca 1-2cm plátky pred podávaním, najlepšie je to vychladené.
Ja to najradšej skladujem v mrazničke, po vybratí sa dá bez problémov odkrojiť aj jesť, a vydrží to tam dlhooo... teda pokiaľ to nezjete... ;-)
čokoládové, čokoládový, Vianocne recepty, Vianoce čokoládové, čokoládový, Vianocne recepty, Vianoce