Strapačky >> bgr
nadhlad.sk nadhlad.sk nadhlad.sk
undermenu
bgr Strapačky >>
Strapačky >>
Zadajte názov receptu alebo suroviny, ktorú chcete vyhľadať. Vyhľadávanie môžete upresniť zvolením požadovanej kategórie.
Strapačky >>
Strapačky >>
Strapačky >>

Copyright ©2007 nadhlad.sk   Všetky práva vyhradené

Domov...suroviny a neviem čo uvariť.
Strapačky >>
QR kód s odkazom na recept
pre vaše mobilné zariadenie.
QR kód s odkazom na recept pre vaše mobilné zariadenie
Zdieľať pošli na vybrali.sme.sk vytlačit recept
Strapačky >>

Strapačky

Strapačky >>
recept pridal: zuzu - 28.01.2009
Strapačky >>
surovinyStrapačky >>

1 kg

Strapačky >>

zemiaky (cesto)

300 g

Strapačky >>

múka hladká (cesto)

Strapačky >>

soľ (cesto)

150 g

Strapačky >>

slanina

Strapačky >>

masť

250 g

Strapačky >>

bryndza

Strapačky >>

smotana kyslá

StrapačkyStrapačky >>
hodnotenie: hodnotenie: 5/5  5 / 5
(hlasov: 5)
Strapačky >> postupStrapačky >>

Strapačky môžeme podávať s bryndzou, tvarohom, taveným syrom, alebo kyslou kapustou.

 

Očistené surové zemiaky najemno postrúhame, pridáme soľ, múku a zamiesime cesto.

Do veľkého hrnca dáme vodu, osolíme a necháme zovrieť.

Cesto pretlačíme cez hrubé strúhadlo (alebo prípravkom na halušky) do vriacej vody, premiešame a uvaríme. Keď vyjdú na povrch, hneď ich vyberieme dierkovanou vareš­kou, polejeme opraženou slaninou pokrájanou na kocky a roztopenou masťou, posypeme bryndzou, tvarohom alebo taveným syrom a dobre premie­šame. Podľa chuti môžeme strapačky poliať aj kyslou smotanou. Pred podávaním ich ešte na povrchu posypeme škvarkami z opraženej slaniny.

 

Príprava kyslej kapusty na strapačky:

Kapustu pokrájame na malé kúsky a podusíme asi 15-20 minút. Mäkkú kapustu zľahka primiešame k uvareným strapačkám a nakoniec ich posypeme opraženou slaninou. 
pagerank Rank SK Site by OverLOOK design - načítanie 0.047s Sitemap XML 24.09.2017 14:21