
 Šľahačková bublanina recept pridal: Liv - 23.07.2007 
3 ks |
 |
vajce |
250 ml |
 |
cukor kryštálový (1 hrnček) |
1 bal |
 |
cukor vanilkový |
200-250 ml |
 |
smotana na šľahanie |
250 ml |
 |
múka hladká (1 hrnček) |
250 ml |
 |
múka polohrubá (1 hrnček) |
1 bal |
 |
kypriaci prášok do pečiva |
|
 |
ovocie |
|  
hodnotenie: |
 |
4.63 / 5 |
(hlasov: 15) |
|    Vajcia vyšľaháme s kryšt. a vanilk. cukrom do penista.
Postupne pridáme šľahačku, premiešame, a potom pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom.
Všetko spolu dobre zmiešame (ak je cesto moc husté, môžeme pridať trochu mlieka) a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
Na cesto rovnomerne poukladáme lubovoľné ovocie - čerešne, ríbezle,... a dáme ho do vyhriatej rúry upiecť na 180°C na cca 20 minút.
Upečený koláč necháme vychladnúť, posypeme prášk. cukrom a pokrájame ho na rezy – kocky.
šľahačkový, ovocná bublanina šľahačkový, ovocná bublanina |

sezónne kategórie receptov: | |
|
 |
|
 | |