Maslo s čokoládou rozpustíme vo vodnom kúpeli a potom necháme vychladnúť.
Vajíčka s cukrom vymiešame do penista.
Múku a kakao preosejeme do misky a môžme k tomu primiešať aj posekané orechy, príp. kúsky bielej čokolády, podľa chuti.
Do vyšľahanej vaječnej peny zľahka vmiešame vychladnutú čokoládu a kakao s múkou tak, aby sme udržali nadýchanú štruktúru cesta.
Cesto vylejeme do vymastenej formy a dáme piecť do rúry predhriatej na 170°C.
Po 25 minútach koláč skontrolujeme, trochu s plechom potrasieme a ak sa už cesto nehýbe, je koláč hotový a vyberieme ho. Ak ešte nie je tuhé, necháme ho ešte 5 minút piecť. Povrch koláča má byt lesklý a na bokoch sa má oddeľovať od formy. Vo vnútri majú byť brownies ešte stále trochu vlhké, nie do sucha upečené.
Necháme vychladnúť a nakrájame.
Môžeme podávať so zmrzlinou a ovocím, príp. šlahačkou.
extra čokoládový koláč, koláč s čokoládou, extra čokoládový koláč, koláč s čokoládou,