Famózny mrkvový koláč ala Elča >> bgr
nadhlad.sk nadhlad.sk nadhlad.sk
undermenu
bgr Famózny mrkvový koláč ala Elča >>
Famózny mrkvový koláč ala Elča >>
Zadajte názov receptu alebo suroviny, ktorú chcete vyhľadať. Vyhľadávanie môžete upresniť zvolením požadovanej kategórie.
Famózny mrkvový koláč ala Elča >>
Famózny mrkvový koláč ala Elča >>
Famózny mrkvový koláč ala Elča >>

Copyright ©2007 nadhlad.sk   Všetky práva vyhradené

Domov...suroviny a neviem čo uvariť.
Famózny mrkvový koláč ala Elča >>
recepty / Koláče / Famózny mrkvový koláč ala Elča
QR kód s odkazom na recept
pre vaše mobilné zariadenie.
QR kód s odkazom na recept pre vaše mobilné zariadenie
Zdieľať vytlačit recept
Famózny mrkvový koláč ala Elča >>

Famózny mrkvový koláč ala Elča

Famózny mrkvový koláč ala Elča >>
recept pridal: Monika - 02.09.2009
Famózny mrkvový koláč ala Elča >>
surovinyFamózny mrkvový koláč ala Elča >>

150 g

Famózny mrkvový koláč ala Elča >>

mrkva

4 ks

Famózny mrkvový koláč ala Elča >>

vajce (oddelené)

50 g

Famózny mrkvový koláč ala Elča >>

cukor práškový (príp. časť z toho vanilkový)

100 g

Famózny mrkvový koláč ala Elča >>

orechy vlašské (alebo mandle)

100 g

Famózny mrkvový koláč ala Elča >>

strúhanka

1 PL

Famózny mrkvový koláč ala Elča >>

rum (alebo aróma)

1 ks

Famózny mrkvový koláč ala Elča >>

citrón (kôra)

1/2 bal

Famózny mrkvový koláč ala Elča >>

kypriaci prášok do pečiva

Famózny mrkvový koláč ala Elča >>

poleva citrónová (alebo rumová, punčová)

Famózny mrkvový koláč ala ElčaFamózny mrkvový koláč ala Elča >>
hodnotenie: hodnotenie: 4.67/5  4.67 / 5
(hlasov: 9)
Famózny mrkvový koláč ala Elča >> postupFamózny mrkvový koláč ala Elča >>

Žĺtka vymiešame s cukrom a pridáme mrkvu nastrúhanú na jemné slížiky. Mleté orechy zmiešame so strúhankoupráškom do pečiva a vsypeme do masy. Všetko premiešame, pridáme rum alebo arómu a postupne primiešame sneh.

 

Cesto vylejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej formy na srnčí chrbát (ak chcete upiecť väčšie množstvo do tortovej formy - spravte 2-násobnú dávku!).

 

Pečieme cca 40 min na 200°C.

 

Po vychladnutí nalejeme na vrch polevu, prípadne aj pofŕkame čokoládou.

 

Citrónovú polevu si môžete kúpiť hotovú alebo spraviť podľa tohto návodu: 

250 g práškového cukru miešame s 1 dl citrónovej šťavy až dokým sa cukor neroztopí a poleva zhustne.

    Site by OverLOOK design - načítanie 0.022s Sitemap XML 25.09.2023 07:37