
 Výborné pagáče recept pridal: Liv - 23.07.2007 
1 kg |
 |
múka hladká |
2 ks |
 |
smotana kyslá |
2 ks |
 |
vaječný žĺtok |
6 dg |
 |
droždie / kvasnice (urobiť kvások) |
75 dg |
 |
oškvarky (zomleté) |
4-5 stredne veľké |
 |
zemiaky (uvarené a najemno pretlačené) |
|
 |
soľ (podľa chuti) |
|  
hodnotenie: |
 |
4.73 / 5 |
(hlasov: 24) |
|   
Z tohoto všetkého (okrem oškvarkov) urobiť cesto.
Po prvom rozvalkaní natrieť zomletými oškvarkami a poskladať cesto.
Potom ešte 2-3 x valkať po 15 až 20 minútach.
Ak sú oškvarky suché, môže sa pridať masť.
Upečieme do zlatista.
oškvarkové, pagáčiky, pagáčky oškvarkové, pagáčiky, pagáčky |

sezónne kategórie receptov: | |
|
 | |