Domáca majonéza a Tatárska omáčka >> bgr
nadhlad.sk nadhlad.sk nadhlad.sk
undermenu
bgr Domáca majonéza a Tatárska omáčka >>
Domáca majonéza a Tatárska omáčka >>
Zadajte názov receptu alebo suroviny, ktorú chcete vyhľadať. Vyhľadávanie môžete upresniť zvolením požadovanej kategórie.
Domáca majonéza a Tatárska omáčka >>
Domáca majonéza a Tatárska omáčka >>
Domáca majonéza a Tatárska omáčka >>

Copyright ©2007 nadhlad.sk   Všetky práva vyhradené

Domov...suroviny a neviem čo uvariť.
Domáca majonéza a Tatárska omáčka >>
recepty / Prílohy / Domáca majonéza a Tatárska omáčka
QR kód s odkazom na recept
pre vaše mobilné zariadenie.
QR kód s odkazom na recept pre vaše mobilné zariadenie
Zdieľať vytlačit recept
Domáca majonéza a Tatárska omáčka >>

Domáca majonéza a Tatárska omáčka

Domáca majonéza a Tatárska omáčka >>
recept pridal: AntiBarbie - 26.03.2010
Domáca majonéza a Tatárska omáčka >>
surovinyDomáca majonéza a Tatárska omáčka >>

1 ks

Domáca majonéza a Tatárska omáčka >>

vajce (len žĺtok /na Tatársku omáčku 3 celé vajcia/)

1 dl

Domáca majonéza a Tatárska omáčka >>

olej (slnečnicový, podľa počtu žĺtkov /vajec/)

Domáca majonéza a Tatárska omáčka >>

soľ (štipka /na Tatársku omáčku 1 PL/)

Domáca majonéza a Tatárska omáčka >>

čierne korenie mleté (na Tatársku omáčku)

1 ks

Domáca majonéza a Tatárska omáčka >>

cibuľa (na Tatársku omáčku)

1 PL

Domáca majonéza a Tatárska omáčka >>

horčica plnotučná (na Tatársku omáčku)

1 PL

Domáca majonéza a Tatárska omáčka >>

ocot vínny (na Tatársku omáčku)

1 PL

Domáca majonéza a Tatárska omáčka >>

cukor kryštálový (na Tatársku omáčku)

Domáca majonéza a Tatárska omáčkaDomáca majonéza a Tatárska omáčka >>
hodnotenie: hodnotenie: 4.92/5  4.92 / 5
(hlasov: 6)
Domáca majonéza a Tatárska omáčka >> postupDomáca majonéza a Tatárska omáčka >>

Domáca majonéza

Do mixéra (šľahača) vyklepni toľko žĺtkov, koľko majonézy chceš pripraviť. Na jeden žĺtok (podľa veľkosti) sa spotrebuje až 1dl oleja. (Použi taký, čo je vhodný na studenú kuchyňu.) Mixér zapni na najrýchlejšie obrátky a opatrne po kvapkách cez redukciu prilievaj olej a pokračuj do úplného zhustnutia. Ak chceš čistú majonézu, stačí ju už iba osoliť.


Tatarská omáčka

Cibuľu nakrájaj na úplne drobnúčko, alebo nasekaj v mixéri. Do mixéra (šľahača) daj 3 celé vajíčka. Mixér zapni na najrýchlejšie obrátky a opatrne po kvapkách cez redukciu postupne prilievaj olej a pokračuj do úplného zhustnutia. Na 1 vajce sa spotrebuje až 1,5dl oleja. Osoľ, koreň a šľahaj. Potom prišľahaj horčicu, cukor a opatrne lyžicu octu. Nakoniec pridaj nasekanú cibuľu. Hotovo!

Domáca majonéza a Tatárska omáčka >>
súvisiace recepty:
Vianočný zemiakový šalát s majonézou
Domáca majonéza a Tatárska omáčka >>
    Site by OverLOOK design - načítanie 0.028s Sitemap XML 02.10.2023 12:32