Nenechajte sa pomýliť obrázkom, toto je skutočne návod na upečenie skvelej Sacherovej torty (akurát som ju vytvorila v tvare hríbika) podľa utajenej receptúry Anny Sacherovej z roku 1883.
Príprava:
Polámanú čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. V mise poriadne premiešame múku, kypriaci prášok a soľ. Oddelíme vajcia na bielky a žĺtky, ktoré odložíme. Z bielkov a cca 50g cukru ušľaháme krémový (nie tuhý) sneh. Rúru rozohrejeme na 170°C (plyn 3).
Postup:
Vymiešame maslo so zvyšným (150g) práškovým a vanilkovým cukrom. Potom pridáme žĺtky, všetko vymiešame do peny a postupne prišľaháme čokoládu. Ďalej do čokoládovej zmesi postupne zapracujeme pripravenú múku. Nakoniec po častiach vmiešame vyšľahaný sneh.
Cesto nalejeme do tortovej formy, vymastenej tukom a vysypanej hrubou múkou. Formu vložíme do vyhriatej rúry a pečieme cca 60 minút.
Potom formu vyberieme z rúry a po ochladnutí vyklopíme korpus na mriežku. Vychladnutý korpus prekrojíme (niťou) na tretiny. Spodný plát potrieme tuhším džemom, priklopíme ho druhým, ktorý potrieme tekutejším, marhuľovým lekvárom. (Nie je to až také dôležité, keď pečiete tortu klasického tvaru.) Položíme naň vrchný plát a celú tortu polejeme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť.
Hosťom servírujeme jednotlivé rezy so šľahačkou.
Sacherova torta, Originálna Sacher torta, cokoladova torta, Sacherova torta, Originálna Sacher torta, cokoladova torta,