
 Kuracie batôžky s bryndzou a rukolou recept pridal: AntiBarbie - 02.04.2010 
4 ks |
 |
kuracie mäso – prsia |
200 g |
 |
bryndza |
4 hrste |
 |
rukola (čerstvá) |
150 g |
 |
slanina s mäsom (oravská) |
1/2 - 1 ks |
 |
cibuľa |
1 ks |
 |
cesnak (strúčik, nie je nevyhnutný) |
|
 |
soľ (nie je nevyhnutná) |
|
 |
čierne korenie mleté (nie je nevyhnutné) |
|  
hodnotenie: |
 |
5 / 5 |
(hlasov: 6) |
|   
Slaninku nakrájame na drobné kocky a za obšasného miešania podusíme pod pokrievkou na suchej panvici, kým sa nevyšťaví. Potom pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, premiešame a udusíme ju do sklovita. Nakoniec slaninku s cibuľou a šťavou preložíme do zapekacej misy.
Medzitým si nakrájame na drobno rukolu a zmiesnime s bryndzou. Kuracie prsia pozdĺžne narežeme, aby sme získali väčšie rezne a môžeme ich mierne naklepať (cez fóliu). Ak obľubujete cesnak, pretlačte ho a potrite ním vnútornú plochu rezňa. Vonkajšiu plochu môžete mierne osoliť a okoreniť. (Keďže bryndza aj slaninka sú sami o sebe dosť slané, ja tento krok vynechávam.) Rezne naplníme bryndzovou zmesou a špáratkami "zošijeme" na batôžky. Potom ich sprudka opečieme na panvici (kde sa predtým smažila slaninka s cibuľou), vložíme do zapekacej misy a zakryté alobalom upečieme v rúre, 15min. pri cca 260 stupňoch. Misu necháme v rúre až do jej ochladenia. Potom batôžky servírujeme s pečenými zemiakmi.
mäso plnené rukolou, kuracie kapsy, kapsičky, tašky, taštičky mäso plnené rukolou, kuracie kapsy, kapsičky, tašky, taštičky |